latest updates...

French Beans with Chicken Liver...

Hi all...hari nih Love tak masak erk! hihihi...tapau nasi dari Pelita Nasi Kandar jer! ;)

Saje datang online nak email Hubby, teringat plak resipi French Beans with Chicken Liver yang Love kata nak share hari tuh! Lupa plak nak update resipinya. Love remember ada yang mintak resipi kat shoutmix gak...sorry for late update erk! :)


Bahan2nya :-

  • 250gm kacang buncis ~ potong slantwise
  • 1 batang carrot ~ dihiris
  • 2 ketul hati ayam ~ potong dadu (nak letak lebih pun boleh)
  • 4 biji bawang merah ~ dihiris
  • 3 ulas bawang putih ~ dicincang
  • 2 cm halia ~ dicincang
  • 1 biji cili hijau ~ dihiris
  • 1 biji cili merah ~ dihiris
  • 3 sb sos tiram
  • 1.5 sb kicap manis
  • sedikit air
  • garam secukupnya
  • minyak masak
Cara2 memasaknya :-
  1. Panaskan minyak dlm kuali. Tumis bawang putih, halia, bawang merah, cili hijau dan cili merah hingga naik bau.
  2. Masukkan hati ayam dan goreng selama 3 minit.
  3. Masukkan kacang buncis, carrot, sos tiram, kicap manis, sedikit air dan garam. Kacau sebati dan biarkan seketika.
  4. Kacau lagi hingga kacang buncis dah masak. Padamkan api, sedia dihidang. ;))


8 comments :

  1. laaa.... menu kita sama la arini love!! akak pun buat sayur ni gak tp akak ada letak lada hitam utk kasi lebih ummph! :D

    ReplyDelete
  2. hi love...hati ayam ni peberet akak tau...makan hati ayam ni xpe kan love..buleh tambah darah..jgn makan hati dah la..hiiiii..

    ReplyDelete
  3. Hi Love..kalau guna hati lembu pun sedap!!!!

    ReplyDelete
  4. K.Nor --> Dish ni buat few weeks ago, baru smlm update resipinya kak. hihi ;) Yeah, tks for the tips kak! ;)

    ReplyDelete
  5. K.CikMin --> Love pun dulu mmg minat sgt hati ayam, tapi nowadays dah kurang minatnya. Hehe, sekali-kala leh makan kan! Like U said, jgn makan hati dah!!! hihihi :)

    ReplyDelete
  6. K.Watie --> Oh really. But Love tak makan lembu yer kak! ;)

    ReplyDelete
  7. Ciken liver tuh i sangat suke Love..kalau kat pasar malam kat kampung selalu beli yg goreng ala2 KFC celup tepung tue..sedappp...

    ReplyDelete
  8. Ijan --> Love pun dulu mmg minat sgt chicken liver...tp lately dah kurang minat plak. So that's y mixed jer ngan beans...hehehe ;)

    ReplyDelete

Thank You for your time reading my post. Please do leave your views, thanks again! ^___^

To Anonymous Commentors, prefer if you click on Name/Url and leave your name.

I know the word verification can be a pain at times, but sorry I had to keep it to avoid spammers :)

Note: Only a member of this blog may post a comment.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Follow via Email

MY LOVELIEST FRIENDS...