latest updates...

Simple Dishes for Today...


Hi everyone...apa khabar U all there??? Hope everyone is fine n having gud time with ur families yer...;)

Sorry la, Love tak dpt nak update blog dekat 3 hari dah...actually Rishie is not feeling well...fever, cough, flu n sorethroat...so Love pun takde mood la nak buat apa2 pun selain being with him...ada masak pun simple2 jer...tak ambik gambo...kiki...masak je terus makan...

Dah pun jumpa Paed, katanya Rishie's lungs are clear...no wheezing...cuma tonsilnya sore. Given antibiotics and some syrup medications...

Karang, dia tgh rest lepas ambik ubat...maybe will go to sleep soon...

Hari nih masak pun terlalu simple gak...Rishie memang takde appetite nak makan nasi pun, kena force sikit...baru makan...kena makan kalau nak ambik ubat...kena minum air byk2...

Dishes tuk hari nih, Love masak Rasam (Indian Soup), Sambal IkanBilis dan Kentang dan Telur Dadar aje...makan ngan nasi putih...

Rasam nih bes diminum ketika sakit2 tekak...ingredients semua herbs aje kan...

Sambalnya pula, Love kurangkan cili this time...lebihkan sos tiram...

Untuk Resipi Rasam (Indian Soup), pls click here ---> Rasam



Resipi Sambal Ikan Bilis dan Kentang (sumbangan Lina_pg@MyR) tenkiu2! --->
Sambal IkanBilis dan Kentang



Telur dadar Simple Love...kiki ;)



Bagi kengkawan yang sentiasa berkunjung ke umah Love dan bertanyakan khabar...yang tinggalkan mesej...yang tinggalkan komen...dan bagi mereka yang baru berkunjung ke umah Love...Tenkiu so much!!! Ur presence is appreciated...n thanks for ur time here ;)

19 comments :

  1. Rishie, wishing you speedy recovery..

    ReplyDelete
  2. Thank you so much for ya wishes Ash-Levin ;)

    ReplyDelete
  3. love..sambal bilis tu telah memberi ilham kepada ku untuk membuat lauk bebuka puasa..huhu..tenkiu..

    btw..iklan sket..berminat tak nak pakai corset PB? it's not about beauty jer..it's about health too..

    jgn marah iklan tau..

    ReplyDelete
  4. Eicah...hehe sure2...boleh buat tuk berbuka...simple tapi sedap...

    Corset eh? for now..tak berminat pakai corset...LOL...no probs yer ;)

    ReplyDelete
  5. alahai siannya rishie!! moga cpt sembuh. now ni klu batuk2 ke, sorethroat ke, risau kan..??

    luv ur ikan bilis n kentang.

    ReplyDelete
  6. Kak Ain, betul tu kak...mmg risau sgt klu sakit2 nih...season tak baik ni karang...mcm2 virus...
    Kesian kat Hubby Love gak, coz dia lagik risau ttg kesihatan kita walaupun dia kat overseas karang...hatinya tak tenteram kalau dengar anak2 sakit...;)

    ReplyDelete
  7. Waaaah love,
    bestnya tgk sambal ikn bilis tuh..
    Deh tetiba perut bergendang tgk ur sambal neh...Sabar amy...

    ReplyDelete
  8. Hehe, sabar Amy...;) Simple dish...

    ReplyDelete
  9. love.. ade award kt my blog.. nt amek la ek.... ;)

    ReplyDelete
  10. Hi Love... hopefully Rishie will get better soon... take care!

    ReplyDelete
  11. vee..alahai tergodalah kat sambal bilis dgn kentang tu ..sedapnye klu rajin ptg ni nak buatlah.tq love.

    ReplyDelete
  12. Lea...aiks got award ah? Okey nnt Love gi chk! tenkiu! ;)

    ReplyDelete
  13. Ijan, tks alot for ur concern! ;) appreciate it! u take care too ;)

    ReplyDelete
  14. Kak DatinEl...no mention ye kak! leh cuba resipi simple tapi sedap nih yer ;)

    ReplyDelete
  15. love..nak tanya..love dulu keje hr ke? now tak keje dah ek? since when? what makes u quit ur job? i wish i could be like you..boleh jaga anak sendiri..

    ReplyDelete
  16. Eicah, yeah formerly from HR background...quit coz wanna take care of my kids! ;) These precious moments with kids will never come back in future, so i cherish my everyday with them ;)

    ReplyDelete

Thank You for your time reading my post. Please do leave your views, thanks again! ^___^

To Anonymous Commentors, prefer if you click on Name/Url and leave your name.

I know the word verification can be a pain at times, but sorry I had to keep it to avoid spammers :)

Note: Only a member of this blog may post a comment.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Follow via Email

MY LOVELIEST FRIENDS...