latest updates...

Refresh Urself with Fresh Apple Punch!



Haaa....dah lama tak buat air kan...actually Love ingat nak buat Apple Smoothie...tapi tukar idea cket buat punch plak...hihi...

Jom layannnn!

Bahan2 :-

3 epal hijau (buang kulit dan biji...potong dadu)
1/2 cwn air
3 sb susu pekat (nak lebih pun boleh)
4 sb susu cair (nak lebih pun boleh)
1 sb madu
sedikit pewarna hijau
1.5 cwn Ice Cream Soda
Ketulan ais (jika suka)

Cara menyediakannya :-

Masukkan epal, air, susu pekat, susu cair, pewarna hijau dan madu dlm FP.
Kisar hingga halus.
Tuangkan Ice Cream Soda dan ketulan ais. Kisar lagi!
Tuang dlm gelas dan sedia diminum.
*** Kalau nak, boleh potong dadu sebiji epal dan masukkan dlm punch ni sblm dihidangkan.

Woraiiittt! tu aje, simple kan kan kan kan! hihihi ;)

Jom minum!

7 comments :

  1. sedapnyer air..kalu lalu kat anak tekak pergggghhh ... ruginya td tak beli epal ijau..huhuhuhu

    ReplyDelete
  2. Uish menariknye Love... nie bleh order tak? harga mintak diskaun yerk... heheh

    ReplyDelete
  3. Ainazli...okey la taste air nih...Love pakai campak aje bahannye...testing...hihihi ;)

    ReplyDelete
  4. Ijan...for u, tak yah bayar sesen pun! FREE! ;)

    ReplyDelete
  5. Salam ziarah love,

    Kalau bulan2 puasa nengok nih mmg ngancamkan? kadang tu yg main campak2 tulah yg sedap, betul tak?

    ReplyDelete
  6. Salam ziarah love,

    kalau nengok air ni bulan2 posa mmg ngancamkan? kdg yg main campak2 tulah yg sedapkan, betul tak?

    ReplyDelete
  7. Queen, Hi! Welcome to my page! yeah! mmg mengancam kalo minum bulan puasa! slurrppp! ;)

    ReplyDelete

Thank You for your time reading my post. Please do leave your views, thanks again! ^___^

To Anonymous Commentors, prefer if you click on Name/Url and leave your name.

I know the word verification can be a pain at times, but sorry I had to keep it to avoid spammers :)

Note: Only a member of this blog may post a comment.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Follow via Email

MY LOVELIEST FRIENDS...