latest updates...

♥...Sepuluh...Tag From KakMin...♥

Hahaha, another tag homework...came all the way from KakMin a.k.a CikMin! She buzzed me at my shoutbox, then left to her kampung for holidays! sengihnampakgigi

This tag is about 'Sepuluh' (ten). There are 10 questions, and I gotto answer them all honestly in Malay! (not English!)


So, if U wish to know what are the Q&A's, kindly translate them using Google Translator...kenyit

Okey, let's do it...ooops...jom buatnya! hihihi...

* Cara-cara: Copy Tajuk entry “sepuluh” dan paste di post anda..

~> Sudah.

* Anda dikehendaki untuk menjawab sepuluh soalan di bawah dengan menggunakan bahasa melayu sepenuhnya.

~> Boleh, tiada masalah. ihikhik

* Sila jawab dengan jujur..

~> Memang nak jujur ni.

[#1] Siapakah diri anda di rumah?

~> Seorang isteri kepada suami tercinta dan ibu kepada dua permata kami, Rishie dan Ashika.

[#2] Siapakah diri anda disamping rakan?

~> love2cook

[#3] 5 benda yang anda idamkan tetapi masih belum tercapai

~> Nak buat kek.

~> Nak belajar masak hidangan2 yang lain.

~> Nak kuruskan badan (mana nak kurus kalau asyik mengunyah je!)

~> Nak melancong ke India dan Europe. (buat masa ini, tak boleh...tunggu Ashika besar lagi)

~> Buat skrap sendiri untuk blog.

[#4] Siapakah nama pasangan anda?

~> Jawapan kena jujur je kan, hehe. Nama suami saya dirahsiakan.

[#5] Ceritakan 5 perkara yang anda paling suka tentang pasangan anda

~> Baik hati, jujur dan sangat penyayang.

~> Suami dan bapa yang tegas bila perlu. Juga pada yang lain.

~> Suka buat saya ketawa. Suka bersamanya selalu.

~> Mengkritik masakan saya dengan jujur.

~> Suka bersama dengan keluarga sepanjang masa ketika beliau bercuti, tiada masa untuk yang lain.

[#6] Bila tarikh anda couple?

~> Bulan Oktober 2001. Tarikh tak ingat. hihihi!

[#7] Apakah kenangan pahit anda bersama pasangan anda?

~> Kenangan pahit tidak disimpan dalam kenangan, cuma yang manis sahaja.

[#8] Lagu tema cinta anda?

~> Tiada lagu yang boleh menjadi tema cinta kita berdua. Cinta yang tidak boleh dihuraikan dalam perkataan. wahahaha! rindu

[#9] Apa perubahan yang ingin anda lihat dari pasangan anda?

~> Saya tidak mahu sebarang perubahan padanya. Cukup seadanya, saya gembira.

[#10] Tag 10 rakan ada yang lain

~> Ini yang susah! Takut kalau saya asyik menge'tag' orang, tiada siapa akan berkunjung ke blog saya lagi. Takpe, ikut peraturan...Love akan 'tag' juga. Maaf yer! senyum

1. Ijan

2. Kak DayangJack

3. Ina

4. Nurindah

5. Kak Fiza Nordin

6. Ika

7. Kak AlongRoz

8. Kak Mimi

9. Ros

10. Sue@Nenie


Alright, those are my 10 honest answers! KakMin, wish my answers are accepted! senyumkenyit




36 comments :

  1. hi love..jom makan itik panggang!

    ReplyDelete
  2. I nak tergelak lah Love bila baca your answers all in Malay, hehehe. Syabas! :-D

    ReplyDelete
  3. KakCM ~~> Hehe, love tak pernah makan itik kak! ;)

    ReplyDelete
  4. KakLG ~~> Laaa, akak tergelak plak tgk love answer in Malay??? Hihihihi!

    Tks ya! :)

    ReplyDelete
  5. oh i couldnt understand!!got to learn malay soon :)

    ReplyDelete
  6. Erk, Ijan mane tuh Love? Ijan lain kot kan? hahahahaha... :D

    Kalau tak buat boleh tak? tak marah kan? nanti ai bawak kek sebijik ye. hehe :)

    ReplyDelete
  7. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  8. U have been tagged again...tag pun boleh rahsia ke Love?

    ReplyDelete
  9. Hi kak love,
    Tugasan dah siap. hehe. tapi saya minat nak teruskan bab mengetag tu. takpe ya kak? jgn kecil hati tau. saya anta mango lassi jap lagi. ;)

    ReplyDelete
  10. kak, saya anta mango lassi nih! Fresh lagi....hihi. thanks for tagging me. First time dpt merasa kena tag. ;)

    ReplyDelete
  11. Sushma ~~> Hehe Sush! It's okey, take it ez! ;)

    ReplyDelete
  12. Stefania ~~> Hi! Welcome to my cyberhome! :)

    ReplyDelete
  13. Ijan ~~> Hi Ijan! hru??? hehe...tak buat pun takpe...I had to give 10 names...so that includes U as well...kihkihkih! ;)

    ReplyDelete
  14. Treat ~~> Hehe, kena tagged aje myself! This would be the last...no more tags for the season I hope! ;)

    Yeah, nothing wrong in being honest to keep secrets na! hihi ^___^

    ReplyDelete
  15. Nurindah ~~> Hi Nur, tks for completing the tag! Very good!!! ;)

    Owh no probz ya...bukannya ada rotan pun klu tak pass kat yang lain! kihkih...

    okey, bak mango lassi tuh! panas sgt kat sini! ;)

    ReplyDelete
  16. Hai love...thanks...Yup kita ambik punya cuma tak jawabnya saje may be lambat sikettttt...Tak pekan....

    ReplyDelete
  17. i couldn't understand a word in it,he heeeeeeeee

    ReplyDelete
  18. You have a very nice blog. Love the header pics. I believe those are your kids. They are adorable and she is sooooo cute!!!

    ReplyDelete
  19. Sue ~~> Hi Sue, aisey tak buat pun takpe Sue. It's not compulsory...love buat coz free hari nih! ;)

    ReplyDelete
  20. Vrinda ~~> Hehe, I suggest U copy all those lines then paste in Google Translate, convert from Malay to English. :D

    ReplyDelete
  21. Shriya ~~> Hi Shriya, welcome aboard!!! Tks for ur lovely comments and yeah, they both are my beloved kids! :D

    ReplyDelete
  22. u have a lovely blog..as beautiful as your children! tq for dropping by n following :)

    ReplyDelete
  23. Homework well done! Oppss.. speaking of homework, I still have mine yang belum disiapkan. Habislah kena berdiri di luar kelaslah jawabnya ni... hahaha

    ReplyDelete
  24. ciao!!!! grazie della tua gentilissima visita!! adesso ti seguo anch'io!!!!
    scusa ma non sò l'inglese!!! un abbraccio!! ciaooooooooooo

    ReplyDelete
  25. Congrats..though it looks all greek n latin for me ..lol..

    ReplyDelete
  26. Zurin ~~> Hi, tks for coming over and for ur lovely comments! ;)

    ReplyDelete
  27. MamaFami ~~> Haaaa, akak! Quickly do ur HW, nanti tak pasal2 kena berdiri luar kelas! ehehe ;)

    ReplyDelete
  28. Federica ~~> Hi Federica, welcome to my cyberhome! Aisey, U don't know English??? But nvm, I can still translate ur french to english! hehehe ;)

    ReplyDelete
  29. Lena ~~> Hi Lena, welcome to my cyberhome! Haha, I had to follow the rules of the tag, that is to answer all in Malay. Take it ez ya :)

    ReplyDelete
  30. Gulmohar ~~> Haha, u made me smile ya! it's okey! ;)

    ReplyDelete
  31. hai love...kakmin baru sampai dari kampung tadi..dah baca jawapan tag ni..tetiba kakmin rasa mcm baca blog org lain..ekekek..so baku the malay..anyway kakmin hargai kesudian love buat tag ni..mmuuaahh!!

    ReplyDelete
  32. KakMIN, hahahaha! Ter'baku' ker my Malay, kak?

    Actually Love saje buat gitu, coz my other friends yang taktau Malay boleh translate kat google. Kalau type bhs pasar, takut google pun kelam kabut. Kekekeke! ;)

    ReplyDelete

Thank You for your time reading my post. Please do leave your views, thanks again! ^___^

To Anonymous Commentors, prefer if you click on Name/Url and leave your name.

I know the word verification can be a pain at times, but sorry I had to keep it to avoid spammers :)

Note: Only a member of this blog may post a comment.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Follow via Email

MY LOVELIEST FRIENDS...